Fakta om Gunnar E

Om Gunnar E Olsson

Jag har jobbat som fotograf (både still- och videovarianten), videoredigerare, ljudtekniker (i mer än tio år), och som frilansjournalist (i mer är 20 år) på olika tekniska månadsmagasin som Monitor, MacWorld, nollett och Musikermagasinet.  Jag var dessutom chefredaktör för Musikermagasinet, MM, under 6 år.

Jag har testat och skrivit artiklar om det mesta i både mjuk- och hårdvaruväg, och det har blivit mycket Macprylar. Jag skrev förresten den första testen som gjordes överhuvudtaget på Apple Final Cut Pro, när programmet först dök upp i landet, och det har funnits med mig sedan dess …

För närvarande försörjer jag mig som frilansskribent och översättare för olika tillverkare av musik- och ljudrelaterade produkter. Bland mina uppdragsgivare hittar vi japanska Roland, tyska Sennheiser och Neumann, finska Genelec – som alla är världsledande inom sitt område. Jag hanterar översättningar både från engelska och danska, till svenska.

Beträffande Macdatorer har de stått mig varm om hjärtat sedan mer än 20 år tillbaks i tiden, och varje vecka får jag ta emot telefonsamtal från kompisar, som behöver min support. En av mina senaste artiklar för Monitor handlade för övrigt om hur man sätter in en helt ny typ av hårddisk i en Apple laptop-dator. Just den typen av artiklar känns väldigt rätt för mig, då jag även får utlopp för mitt behov av att dela med mig av de kunskaper jag skrapat ihop under mitt yrkesliv.

Det har sagts om mig att jag även har lätt för att kommunicera, samarbeta och lyssna på folk i olika arbetssituationer. Något som kom väl till pass under mina år som chefredaktör för tekniktidningen MM. Där gällde det både att ”ha många bollar i luften” och att ha en struktur i arbetet. Snabba puckar med tydligt fokus.

Som ni kanske förstått av det ovanstående har jag ofta sökt mig nya vägar i livet. Jag trivs när jag får möta nya utmaningar och där man inte kan ta nästa dag för given. Mina breda intresseområden har dock ibland mötts av en viss skepticism. Här i landet ska man ju helst bara kunna en sak… ”Skräddare, bliv vid din läst.” Men är det något som livet lärt mig, så är det just att inte lyssna på skeptiker. ”Det ordnar sig,” är en mycket bättre devis.

 

Fakta

Namn: Gunnar E Olsson
Ålder: Tidlös
Födelsedag: 29 februari
Yrke: ”A Jack of all Trades, a Master of None…”
Första stora influenser: The Beatles, Muddy
Waters, John Lee Hooker, Peter Green, The Cream …
Första gitarren: En blå Kent
Favoritmusiker: Jeff Buckley, Ravi Shankar, Ry Cooder,
Peter Gabriel, Jeff Beck, Laurie Anderson, Kate Bush,
Tori Amos … listan kan göras väldigt lång.